Van groei...

                               ...naar bloei

Het kind van 9

Tussen het 8ste en 11de levensjaar worden kinderen zich meer bewust van wat er in de wereld om hun heen gebeurd. Ook komen er bepaalde thema´s naar boven waaronder leven, dood en eenzaamheid. In deze fase vind de overgang van het denken naar het voelen plaats. Ze ontdekken hun lichaam en alles wat daar in te voelen en ervaren valt. Er komt ineens veel op een kind van deze leeftijd af. Elk kind uit dit op zijn eigen unieke manier, sommige kinderen trekken zich terug, anderen zijn erg druk, sommige worden boos, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze ontwikkelingsfase bij kinderen is in mijn ogen een mooi moment om kinderen bewust te laten worden van wie ze zijn, wat voel en ervaar ik in en om me heen, wie ben ik, hoe ga ik om met alles wat ik voel en ervaar.

Wanneer kinderen zich hier op deze leeftijd al bewust van worden, kan dit later bijdragen tot meer zelfvertrouwen, bewuste keuzes kunnen maken vanuit hun eigen gevoel en het vertrouwen in eigen kunnen.

Van groei...     ...naar bloei!E-mailen
Bellen
Info
Instagram